Doboj

"Palačinka iz bloka" za izgradnju kuće Kokićima

  • 10.05.2021. 12:05

U humanitarnoj akciji "Palačinka iz bloka", koju je pokrenula organizacija "Srbi za Srbe", prikupljeno je više od 2.000 KM pomoći za izgradnju kuće jedanaestočlanoj porodici Kokić iz dobojskog naselja Podnovlje.

Predstavnik dobojske organizacije "Srbi za Srbe" Јelena Stjepanović rekla je da je prikupljeni novac od prodaje palačinki namijenjen za pomoć u izgradnji kuće porodici Željka i Slađane Kokić, koji imaju devetoro djece.

Ona je za naredni period najavila i druge slične aktivnosti i zahvalila svešteniku Nikoli Paniću, koji je donirao neophodan materijal i omogućio da se akcija održi u porti Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u dobojskom naselju Usora.

Panić je poručio da ljubav treba usmjeriti prema onima kojima je pomoć potrebna, te zahvalio za veliki odziv parohijanima, pogotovo djeci, i njihovim dobrovoljnim prilozima.

On je rekao da su parohijani, mahom izbjeglice sa Ozrena, narod koji nije bogat, ali je snalažljiv, sa razvijenom svijesti o solidarnosti, o čemu svjedoče brojne humanitarne akcije u kojima su do sada učestvovali.

- Zadovoljan sam i na velikom prisustvu djece, što ih okupljamo oko crkve i na otvorenom - izjavio je Panić.

Humanitarna akcija "Palačinka iz bloka" održana je juče.