Porodica Petrović

Padala u nesvijest zbog gladi, a danas joj se život potpuno preokrenuo

  • 05.11.2019. 12:05

Ja sam se jednom zbog gladi i sunca onesvijestila dok sam se igrala u dvorištu kuće. Sagla sam se da uberem cvijet, i odjednom mi se sve zamračilo pred očima. Ovu rečenicu, koju je izgovorila Marija Petrović (14) iz sela Žitkovac kod Aleksinca zapamtila je cijela Srbija, a juče je njena porodica, zahvaljujući Blic fondaciji i donatorima, konačno dobila novu kuću i bolje uslove za život.

Šest mjeseci kasnije, Marijina izjava za Blic je sasvim drugačija, i daje nadu da će djetinjstvo ove djevojčice, ali i njene braće i sestara, makar od sada biti potpuno drugačije.

"Kuća je kao iz bajke! Prelijepa je, svi imamo svoje krevete, predivno kupatilo, namještaj, posteljine, kompletno novo pokućtvo… i što je najvažnije – više se ne plašimo da će nam noću, kada sklopimo oči, krov pasti na glavu", oduševljeno priča Marija.

Srbiju je početkom maja potresla priča o Mariji (14), Miljani (13), Marku (8), Milošu (6) i Kseniji (2), petoro braće i sestre koji su sa svojim roditeljima Sašom Petrovićem (48) i Bojanom Miladinović (40) živjeli u kući staroj više od sto godina, čije su trošne grede prijetile da se uruše svakog trena.

Petrovići, koji su živjeli u trošnoj kući od blata, juče su dobili novu kuću od 90 kvadrata.

Međutim zahvaljujući ljudima iz Blic fondacije i donoru Bratislavu Gašiću, koji su omogućili da im kuća bude potpuno opremljena, strah da bi im se krov nad glavom mogao srušiti, konačno je isčezao.

Porodici Petrović, ključeve je juče uručiča direktorka Ringier Axel Springera Jelena Drakulić Petrović, koja je podsjetila da je ovo treća kuća koju je Blic fondacija donirala u ovoj godini.

Pročitajte i:

Banjaluka: Vozač “golfa” upao u ogromnu rupu u centru grada

Sud presudio: Mektić oklevetao Stevandića

Upucane dvije žene u Sarajevu, nezvanično jedna preminula

Jelena Trninić Miličević na čelu Narodnog pozorišta RS?

Banjalučanin u "pasatu" obilazio kolonu, pa posječen čakijom

ATV u patroli: Niko ne može da pobjegne presretaču