Položen kamen temeljac

Ozvaničeni radovi, Doboj dobija novu bolnicu

  • 14.03.2019. 19:01

Ugovor je potpisan, početak radova ozvaničen. Za 36 mjeseci i ulaganjem više od 88 miliona maraka, Doboj će dobiti savremeni zdravstveni objekat po sistemu ključ u ruke. 

Gradiće ga konzorcijum kineskih firmi, finasirati  budžet Srpske, na ponos Republike i grada Doboja. 

Milorad Dodik , predsjedavajući BH Predsjedništva, "Republika Srpska ima obavezu prema gradovima kakav je Doboj da gradi ovakve kapitalne objekte, ovo je po obimu  finansiranja veliki objekat, po značaju strateški objekat za Srpsku i grad Doboj“, kaže Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH. 

Rezultat je saradnje Srpske i Kine. Uz Termoelektranu Stanari,  još jedan je njen primjer, kažu kineski parneri. 

"Prijatelji iz Republike Srpske molim vas da vjerujete da će kineska kompanija svakako završiti i ralizirati ovaj projekat na vrijeme i sa najvišim kvalitetom“. kaže Đi Ping, ambasador Narodne republike Kine u BiH.

Nova bolnica imaće prizemlje i šest spratova, a temelj zbog poplave, izdignut za 80 centimetara. Na površini od 28. 000 kvadrta biće 468 kreveta, glavni operacioni blok sa četiri sale, urgentni blok, dijagnostički centar. 

"Ono što je mnogo značajeno je da će Doboj konačno dobiti zdravstvenu ustanovu koja će biti smještena na jednoj lokaciji što je vrlo važno s aspekta kvaliteta zdravstvene usluge“, kaže Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Srpske.

"Sa ovim kapitalnim projektom ja sam siguran da svi radnici će imati bolje uslove za rad bolju opremu, ali isto tako svi korisnici usluga bolnice imaće bolje uslove“, kaže Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Biće tako, saglasni su zdravstveni radnici Među njih 800 je 140 ljekara, kojim sadašnji uslovi paviljonskog tipa ne idu na ruku.  

"Kada uslijede vremenske neprilike mogo je težak transport pacijenata, a ovako će bizi mnogo lakše“, kaže Branimir Popović, načelnik odjeljenja neuropsihijatrije.

I njima će biti lakše kažu korisnicima usluga. Hiljade njih prisustvom je uveličalo  početak gradnje bolnice od koje mnogo očekuju. 


"Biće bolji kvalitet liječenja i biće  zgodnije doć, lakše doć, na lješpšem položaju“, poručuju građani.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм