Incident komentarisao i načelnik opštine

Ovo je mladić koji je sam sebi ispisao uvredljive poruke na kući

  • 09.08.2019. 15:39

Načelnik opštine Gornji Vakuf - Uskoplje Sead Čaušević je prokomentarisao incident koji se desio prije nekoliko dana. Policija je jutros objavila ime osobe koja je ispisala uvredljive grafite na pet automobila i nekoliko porodičnih kuća Bošnjaka u naselju Krupa.

Radi se od o Adisu Pokviću iz Gornjeg Vakufa, koji je medijima davao izjave nakon ovog incidenta, navodeći da su natpisi katastrofalni i kukavički.

Načelnik Čaušević prije svega je uputio veliku zahvalnosti policijskim službenicima MUP-a SBK koji su, uz saradnju s policijskim službenicima Federalne uprave policije, u kratkom roku otkrili izvršioca prijavljenog krivičnog djela izazivanja narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti ispisivanjem uvredljivih grafita u jutarnjim satima 5. avgusta 2019. godine u naselju Krupa.

"Policija je uradila svoj dio posla. Bitno je da su tokom istrage građani, institucije i vjerske zajednice sprečavali govor mržnje, smirivali tenzije i dostojanstveno ispratili ovaj incident", kazao je Čaušević za Avaz.

Na kraju se pokazalo da se radi o neodgovornom pojedincu.

"Od početka smo bili odmjereni u našim izjavama. To su pojedinačni slučajevi. Što kažu, budala i krivih drva nikad neće nestati", poručio je Čeušević.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.