Kao da idu u operacionu salu

Ovako izgleda put autobusom u Grčku na more

  • 15.06.2020. 13:47

Mnogi građani koji planiraju godišnje odmore ovih dana pitali su se da li bi to uopšte trebalo da rade, budući da se situacija sa otvaranjem granica ka omiljenim ljetovalištima zbog korona virusa i prevoza putnika mijenja iz minuta u minut.

Kada su već odlučili da se sunčaju na obali mora, slijedi pitanje kako će put do tamo izgledati.

Odgovor je ubrzo osvanuo na Fejsbuku i iznenadio mnoge.

Prema svjedočenju korisnice Fejsbuka, put za Grčku prevozom koji organizuje jedna agencija podrazumijeva punu “ratnu” opremu koju obezbjeđuje prevoznik. Obavezna je, što zbog zaštite zdravlja putnika, što zbog visokih kazni u Grčkoj ukoliko nemate zaštitu. Iako djeluje kao da su se putnici spremili za ulazak u operacionu salu, a ne na putovanje, kako kažu, nisu se žalili.

Prtljag i sva oprema se redovno dezinfikuju, putnicima na ulazu je izmjerena temperatura, a u toku pauze ponovno je dezinfikovan i cijeli autobus.

Kako se u komentarima ispod objave navodi, u pitanju nisu turisti već ljudi sa stalnim boravkom u Grčkoj i pasošima Evropske unije, dok prevoznik ima specijalne dozvole za putovanje i prelazak granice, budući da će one biti otvorene za sve građane od danas, piše Blic.

Тагови: