Sanski most

Otvorena teretana za osobe s invaliditetom

  • 19.02.2020. 14:41

Fitnes-centar i teretana za osobe s invaliditetom i fizičkim oštećenjima započeli su nedavno s radom u Sanskom Mostu, a radi se o projektu koji realizuje Savez udruženja invalidnih osoba USK.

Prema riječima Enesa Alibegovića, predstavnika Saveza, radi se o rehabilitacionom centru za pomenute osobe, a sve usluge biće potpuno besplatne.

"U tu svrhu nabavili smo sprave za vježbanje koje su posebno prilagođene invalidnim osobama. Osim fizičkih aktivnosti, jedan od naših ciljeva je da lica s invaliditetom izvedemo iz kućne izolacije, da se druže i vježbaju", kazao je Alibegović.

Prema njegovim riječima, za najveći broj osoba s invaliditetom ovo je prvi doticaj s teretanom i većina ranije nije vježbala. Također, osmišljen je i poseban program vježbanja, tipski prilagođen svakom korisniku, pa se ono kreira individualno s obzirom na dijagnozu i potrebe pojedinca.

"Ovakvi oblici fizičkih tretmana omogućuju usporavanje progresivnih mišićnih oboljenja, utiču na zdravlje, ali i psihičko stanje invalidnih lica. Zasad smo jako zadovoljni, kao i naši korisnici", kaže Alibegović.

On navodi da rehabilitacioni centar ima i podršku zdravstvenih radnika, a uključuje i usluge masaže.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић