Banjaluka

Otvorena prva "Hercegovačka kuća" van Hercegovine

  • 22.04.2019. 19:51

Otvorena je prva “Hercegovačka kuća” van Hercegovine, kuća dobrih ukusa i mirisa. Autentični organski proizvodi sa juga, vina, sirevi, nadaleko poznati hercegovački pršut, kulen, različite vrste meda, dijetetski, kozmetički proizvodi, čajevi...sve to se može pronaći u “Hercegovačkoj kući”. 

Prvi čovjek Trebinja srećan je što je Hercegovačka kuća otvorila svoja vrata, baš na Dan grada Banjaluke. 

"Nastojaćemo da otvorimo ovako nešto u Trebinju, npr. Krajišku kuću. To je manje bitno, bitno je da se saradnja se nastavlja, važno je da nema razlika da povezujemo ovaj narod jer jedino zajedno, jedino složno, možemo da postignemo dobre rezultate", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Hercegovački proizvodi su poznati po odličnom kvalitetu, što je najvažnije, provjereni su i organskog porijekla. Uz sve to, Hercegovačka kuća se nalazi na dobroj lokaciji, u starom dijelu grada, koji posebno privlači turiste, priča gradonačelnik Banjaluke. Nesumnjivo da će krajiška ljepotica biti dobar domaćin novootvorenom hercegovačkom kutku. 

“Jutro počinje sa Hercegovinom sasvim prirodno da u velikom gradu Srpske imamo i ovaj dijelić sa juga. Centar za selo i Agrarni fond Trebinja je realizovao ovaj projekat i važno je da se saradnja nastavlja", kaže Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Autentične kuće hrane i domaćih radinosti, imaju zadatak da predstave proizvode i probude svijest potrošača, kažu u Centru za razvoj sela. Nesumnjivo, potrebno je otvoriti, još ovakvih i sličnih gastro kutaka širom Srpske. 

"Ovdje je prilika da naši poljoprivredni proizvođači vide šta to rade hercegivački poljoprivrednici i prerađivači. Da kod naših građana stvorimo navike korištenja domaćih proizvoda, pomognemo RS sa manjim uvozom stranih roba pored ovako lijepih strvari koje možemo sami da pravimo", ističe Draško Ilić, iz Centra za razvoj sela.

Svi proizvodi iz "Hercegovačke kuće" su domaća radinost 88 poljoprivrednih proizvođača. Pravljeni su posvećeno i s ljubavlju. Zato dođite i probajte, osjetite ukus, udahnite miris Hercegovine i uvijek ćete nam se rado vraćati, poručuju iz Hercegovačke kuće.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином