Nevesinje

Otvoren vodovod "Udbina"

  • 28.09.2018. 19:37

Za Nevesinjce veliki dan. Konačno će iz slavine teći čista i zdrava voda, tokom cijele godine. Svečano je otvoren vodovod „Udbina“. Pumpno postrojenje u naselju Žiljevo u rad je pustila premijerka Željka Cvijanović. 

"Upravo sam rekla kako se čovjek dobro osjeća kada zna da radi dobre stvari i kada ima priliku da radi dobre stvari i po podršci ovih ljudi i po njihovom zadovoljstvu vidi se koliko je važan bio ovaj problem koji smo riješili. Problem koji je mučio Nevesinjce nekoliko decenija unazad sada je riješen i sigurno će nuditi rješenje za nekoliko decenija unaprijed. Prema tome moramo biti ponosni na Republiku i na naša preduzeća koja mogu da realizuju ovakve stvari," rekla je Cvijanovićeva.

Vodovod Udbina vrijedan je osam miliona maraka, samo u ovoj godini utrošena su skoro tri miliona. Uz pomoć Vlade Republike Srpske, sve su finansirala preduzeća Hidroelektrane na Trebišnjici i HE Dabar.

"Ukupno je uloženo oko osam miliona maraka, izgrađeno je 30 kilometar distributivne mreže, dva rezervoara ukupne zapremine 1.500 metara kubnih i sve ovo što vidite oko nas," kaže Željko Zubac, direktor HE "Dabar".

Današnji dan je vratio život u Nevesinje, jer je voda život, kaže načelnik. Skupa sa velikim brojem građana Milenko Avdalović zahvalio se Vladi Srpske i istakao značaj ovoga projekta.

"Pitanje vode je pitanje života. Hercegovina je iseljena najviše zbog nedostatka vode. Mislim da ova generacija ima tu privilegiju, koristeći projekat Gornji Horizonti, da riješi vodosnabijevanje, pogotovo sjeverni dio Hercegovine. Nevesinje je kroz ovaj projekat dobilo svoju šansu," kaže Avdalović.

Šansu će dobiti i kulturni radnici u Nevesinju. Otvoren je moderno uređen Dom kulture. Rekonstrukcija je koštala 550 hiljada maraka, Vlada Srbije je izdvojila 300 hiljada maraka, a Vlada Srpske 250 hiljada maraka. 

"Ovo je prije nekog vremena, i dugo je bilo tako, bila najobičnija ruina, neupotrebljiva, moram reći ruglo, a danas imamo jednu sasvim drugačiji prostor i objekat i zadovoljna sam što smo kao Vlada mogli finansijski da podržimo. Znamo da je ovo veoma važno, važno je da se razvija Nevesinje," kaže Cvijanovićeva.

Nevesinje će se i dalje razvijati, sigurna je premijerka. Željka Cvijanović obećala je nova ulaganja i podsjetila da je Vlada Srpske u ovu opštinu u zadnjih nekoliko godina uložila desetine milona maraka.   

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.