Bolji uslovi za 150 policajaca

Otvoren novi objekat Policijske stanice u Doboju

  • 13.02.2019. 19:46

Od danas bolji uslovi za 150 policajaca dobojske Policijske uprave. Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja nakon poplave su boravili u iznajmljenom prostoru. Osim njih mogu da odahnu i kolege iz Policijske stanice Doboj 1 sa kojima će useliti u novi objekat. 

"Ovaj objekat je izgrađen sredstvima Svjetske banke kao donacija, u vrijednosti preko 1.800.000, ovdje će biti zaposleno preko 150 radnika MUP-a koji će vršiti funkcije u skladu sa zakonom", kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS. 

Zgrada je površine više od 1.200 kvadrata. U Vladi su zadovoljni i kvalitetom radova. 

"Obišli smo prostotre je zaista vrhunski, kvalitetno, urađen, namješten, prema tome uslovi za rad od danas bar što se tiče PS1 i Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja su na jednom zavidnom da ne kažem evropskom nivou", kaže Radovan Višković, premijer Republike Srpske.

Grad je obezbijedio zemljište i neophodne priključke, vrijednosti 150.000 maraka. Nadaju se i da će zajedno sa Vladom riješiti i pitanje smještaja Jedinice za podršku i Policijske stanice 2. Pitanje gradnje nove bolnice je riješeno. 

Premijer je donio vijest da su procedarulani problemi vezani za garancije i valutu prošlost. 

"Dato je ovlaštenje resornom ministru da potpiše aneks ugovora gdje se rješavaju ova pitanja koja su na neki način bila otvorena, ona su konačno završena postpisuje se aneks i ide se sa početkom građevinske sezone i u izgradnju nove bolnice, investicija preko 50 miliona evra", kaže Višković.

Nastaviće se i svi ranije započeti projekti. Doboj će da dobije i poslovnu zonu. 

"Ta poslovna zona je planirana na potezu Rudanka, tako da to je raskrsnica autoputeva, gdje ima industrijski kolosijek blizu", ističe Boris Jerinić, zamjenik gradonačelnika Doboja. 

Sve što se radi, kažu u Vladi, šansa je da Doboj uz njihovu podršku, krene ka razvoju. To je uslov za otvaranje novih radnih mjesta i ostanak mladih.  

Тагови: