Jedinstvena ustanova u regionu

Otvoren Centar za specijalističke socijalne usluge “Za majku i dijete”

  • 08.10.2018. 19:34

Dugo očekivani Centar za specijalističke socijalne usluge “Za majku i dijete” otvoren je u banjalučkom naselju Starčevica. Primjenjujući najsavremenije metode u liječenju ranih razvojnih poremećaja kod djece, predstavlja jedinstvenu ustanovu u regionu, kažu iz Centra za edukaciju “Tvoja riječ”. Poručuju da su kompletno opremljeni prostorno, tehnički i kadrovski. 

"Imamo socijalnu komponentu, znači dnevno zbrinjavanje djece sa poteškoćama, radimo ranu intervenciju, znači od beba do djece koja su u inkluziji. I imamo ambulantu za liječenje, njegu i rehabilitaciju," rekla je Olivera Ratković, predsjednica Udruženja centra za edukaciju "Tvoja riječ".

Djeca sa problemima u razvoju imaju jednake potrebe kao i njihovi vršnjaci, ali zbog određenih smetnji potrebna im je dodatna pomoć koja će im omogućiti srećan život. I za roditelje veliko olakšanje. 

"Hvala Bogu, ovaj centar je danas počeo sa radom, centar u kome će biti mnogo toga, i više sadržaja nego u starom centru, i koji će da znači i mome sinu, a vjerujem i mnogim drugima kojima je pomoć neophodna," kaže Nenad Pavić. 

Otvaranju je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, i naglasio da je ponosan što je Srpska dobila ovako značajnu ustanovu. Prva faza je završena, a priprema se i druga, koja podrazumijeva dograđivanje treće etaže i nove kabinete.

"Već smo sada dogovorili pošto treba 80 hiljada maraka da se nastavni ova druga faza. Danas će biti prebačeno 30 hiljada a onih 50 hiljada u kontinuitetu kako se bude gradilo, tako da završimo u cjelini ovaj centar i da to zaista bude na usluzi onoj djeci kojoj to bude potrebno, a moramo kao društvo reagovati na taj način," rekao je Dodik. 

Pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske, u decembru 2016. godine održano je donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” kada je prikupljeno više od milion maraka za pomoć mališanima i osnivanje ovog Centra.  
 
 

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм