Akcija po novim pravilima

“Otpadom ukrasi, planetu spasi!”

17:24, 29.03.2020.
Prof. dr Slobodanka Pavlović – profesor na Fakultetu za ekologiju (NUBL) i kreator i koordinator projekta “Otpadom ukrasi, Planetu spasi!”, otkriva da će se i ove godine akcija ipak održati, ali prema novim pravilima i u skladu sa trenutnom situacijom.

Nagradni konkurs „Otpadom ukrasi, Planetu spasi!“ po peti put organizuju Udruženje Ekosfera i Fakultet za ekologiju, Nezavisnog univerziteta Banjaluka.

"Za obilježavanje ovog malog jubileja smo imali velike planove. Pripremili smo 5 radionica za 5 gradova i aktivno uključivanje 5 nivoa obrazovanja, međutim za sada, smo sve to morali odgoditi. Do perioda dok se ne budemo mogli družiti i zajedno smišljati neke nove ideje, pripremili smo dva konkursa koji su u skladu sa glavnim preporukama nadležnih institucija, odnosno OSTANI KOD KUĆI", kažu iz NUBL-a.

Jedan konkurs je „Majstor i šegrt – male kućne čarolije“ a drugi „Smeće od nas kreće“.

Sve potrebne informacije možete pronaći na promotivnom materijalu nagradnog konkursa.

"Kada su nagrade u pitanju odlučili smo da i kroz ovaj segment podržimo svoju zemlju u ovom trenutku, kada se susreće sa ozbiljnom krizom! Imam mnogo da ponudimo, prelijepe krajeve, dobre domaćine, ukusnu hranu. Nagrade za najbolje su poklon bonovi u određenom iznosu za porodična putovanja na području teritorije Republike Srpske.  Upoznajmo svoju zemlju zajedno i podržimo domaću ekonomiju! Kao i prethodne četiri godine glavni pokrovitelj ove naše akcije je Fond za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske. Ukoliko ima zainteresovanih da podrže našu akciju mogu nam se javiti i time ćemo povećati broj nagrada, odnosno nagrađenih širom Republike Srpske".