Samra Ćosović-Hajdarević

Organizatori gej parade traže od poslanika SDA izvinjenje, Fejsbuk joj blokirao nalog

  • 03.04.2019. 18:14

Organizacioni odbor bh. parade ponosa uložio je žalbu ombudsmenu za ljudska prava BiH i tražio javno izvinjenje Samre Ćosović-Hajdarević, poslanika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo zbog poticanja na diskriminaciju i segregaciju.

Također, od Etičkog komiteta Skupštine KS traže da kazne zastupnicu Samru Ćosović-Hajdarević zbog kršenja Etičkog kodeksa dok od SDA traže da se u narednim istupima, bez obzira na stav o održavanju povorke, suzdrže od govora mržnje i pozivanja na diskriminaciju.

Njena izjava izazvala je lavinu reakcija u bh. društvu i na društvenim mrežama, a ubrzo nakon toga Fejsbuk je blokirao njen profil na tri dana.

"Profil poslanika Samre Ćosović-Hajdarević je blokiran od onih koje žele da naše društvo unište svakojakim nemoralnim odnosom u društvu. Mi nastavljamo svoju borbu", objavila je Ćosović-Hajdarević na svojoj Fejsbuk stranici.

Podsjećamo, poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević prokomentarisala je najavu održavanja prve bh. povorke ponosa koja treba biti održana 8. septembra u Sarajevu ističući kako želi da se LGBT osobe izoluju i sklone od društva.

U međuvremenu je Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo pozvao organizatore prve bh. parade ponosa da odustanu od svoje namjere jer će se time, tvrde, samo produbiti jaz između ljudi različitih shvatanja.
 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)