Srđan Rajčević za ATV

Opstruisao proces reakreditacije: Prijava protiv Halilovića je odgovor Agencije i javnih univerziteta

  • 13.04.2019. 18:20

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Srđan Rajčević kaže da je krivična prijava protiv Envera Halilovića logičan razvoj događaja, jer je kako kaže Rajčević, u više navrata opstruisao proces reakreditacije javnih univerziteta u RS.

"Krivična prijava koju su podnijeli Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i dva javna univerziteta je logičan slijed događaja. Direktor Halilović je u više navrata opstruisao proces reakreditacije naših javnih univerziteta i ovo je jedan logičan potez oštećenih strana", kaže Rajčević za ATV.

Ministar Rajčević kaže da je prijava jedni mogući odgovor.

"Ovo je zapravo jedini mogući odgovor od strane Agencije i dva javna univerziteta s obzirom da im Halilović svojim potezima čini štetu i ovo je jedan od odgovora Vlade RS, a i mi očekujemo stupanje na snagu naših zaključaka od ponedjeljka. Nadam se da će biti dovoljno sluha od strane i delegacije EU i Evropske komisije na osnovu pisma koje sam im poslao i da će oni u Briselu zapravo razumjeti, kakav je poližaj naših univerziteta u ovom procesu i da će da shvate da je RS i njena dva javna univerziteta imaju svako pravo da nastave da učestvuju u međunarodnim programima, prije svega Erasmus plus i da samam tim neće biti nikakvih daljnih opstrukcija u tom procesu", rekao je Rajčević. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)