Uloženo 178.000 KM

Opština Petrovo dobila prvi vrtić

  • Извор: СРНА
  • 12.10.2021. 16:21

U opštini Petrovo danas je otvorena prva predškolska ustanova, u koju je uloženo 178.000 KM.

Objekat vrtića koji je dio dobojske predškolske ustanove "Majke Jugović" renoviran je sredstvima predsjednika Republike Srpske u iznosu od 150.000 KM, dok je Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske obezbijedilo 28.000 KM za nabavku didaktičkog materijala, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Načelnik Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Snježana Kljajić istakla je značaj organizacije programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Petrovu, posebno imajući u vidu da u ovoj opštini do sada nije postojala predškolska ustanova.

"S obzirom na to da je jedan od strateških ciljeva Ministarstva prosvjete i kulture definisan Strategijom razvoja obrazovanja Republike Srpske za period 2016-2021. godine, povećanje obuhvata djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, te da je organizacija programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja posebno značajna u malim i ruralnim sredinama posebno je značajno registrovanje djelatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Petrovu", rekla je Kljajićeva na otvaranju vrtića u Petrovu.

Kako bi bila osnovana ova predškolska ustanova, potpisan je sporazum između opštine Petrovo i grada Doboja kojim je definisano da u sastavu dobojske Javne predškolske ustanove "Majke Jugović" bude osnovana i registrovana nova organizaciona jedinica na području Petrova, istaknuto je u saopštenju.

Тагови: