Oproštaj na Planeti sporta: Završen treći PROKids festival

  • 10.10.2020. 19:12

Časovima košarke u banjalučkoj dvorani Obilićevo, završen je ovogodišnji PROKids festival.

Igrajući basket sa košarkašima OKK Feniks, svemirac PROKid i mališani uživali su na Planeti sporta. Na petoj, posljednjoj planeti klinci su učili od iskusnih košarkaša koji su ujedno najavili i besplatnu školu „Mini basket za sve“ za narednu godinu u pet osnovnih škola.

Treći PROKids festival u Banjaluci u organizaciji kompanije Prointer ITSS, mališanima je uljepšao Dječiju nedjelju, vodeći ih svakog dana na neku novu planetu i do nekih novih saznanja. Zahvaljujući besplatnim kartama, mališani su u proteklih pet dana u Dječijem pozorištu Republike Srpske mogli da pogledaju predstave sa 19. Međunarodnog festivala za djecu. Na Planeti nauke, na Prirodno-matematičkom fakultetu, vidjeli su Planetarijum i brojna čuda vasione, kao i ribe i životinje iz dalekih zemalja u Akvarijumu i Tererijumu.

Banjalučki vrtići „preselili“ su se i na Planetu zdravlja na koju se ove godine smjestila i Bolnica za bubamare. U njoj su, na zanimljiv način, djeca učila o  zdravlju, higijeni, lijekovima, ali i kako da odagnaju strah od doktora i bijelih mantila.

Svemirac PROKid koji ih je pratio u stopu, odveo ih je i na Planetu zabave. Tamo su uz Fazonka i maskote, igračke i šarene balone, uživali u mnoštvu zabavnh sadržaja i obnovili znanje o dječijim pravima.

Festival je ove godine, zbog pandemije i dodatne brige o zdravlju, morao biti malo drugačiji od prethodnih, ali je, ipak, bio pun pogodak, kažu organizatori.

„Teško je procijeniti na kojoj planeti su se mališani bolje zabavljali, ali i dosta toga naučili.  Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli da i trećim PROKids festivalom obradujemo djecu, što nam je i bio cilj. Prointer je ovogodišnjim festivalom, a to će činiti i ubuduće, još jednom pokazao da je društveno odgovorna kompanija. Zato se vidimo i dogodine“, kaže Mirjana Jukić, marketing menadžer u Prointeru.

Druženje je za godinu dana mališanima obećao i svemirac PROKid od kojeg su se djeca oprostila zagrljajima i pitanjem: Kad ćeš nam opet doći?

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.