Auto-moto savez RS

Oprez: Mokri i klizavi kolovozi

  • 29.11.2019. 08:01

Saobraćaj se jutros u većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a magla mjestimično smanjuje vidljivost na području Prijedora i u donjem Podrinju, te na putnim pravcima Konjević Polje-Skelani i Bratunac-Drinjača, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Magla smanjuje vidljivost i na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Trnova, te ponegdje uz rijeke Savu, Vrbas i Lašvu.

Na širem području Kupresa i Šujice neophodan je oprez zbog povremeno jakih udara vjetra.

Na svim dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećena je mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog rekonstrukcije Mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača.

Na magistralnom putu Bijeljina-Šepak, u mjestu Patkovača, saobraćaj se, zbog radova, odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Zbog sanacije na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje /Jakeš/-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuša izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, uz signalizaciju.

Režim saobraćaja izmijenjen je i postavljena je privremena signalizacija na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila angažovanih na izgradnji auto-puta Koridor "Pet ce" kroz Republiku Srpsku, od petlje Johovac do petlje Rudanka.

Nastavljena je rekonstrukcija kolovoza na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraća usporeno, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Konjević Polje u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog deminiranja terena na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, na snazi su privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izgradnje mini hidroelektrane na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici, pa se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom trakom, uz semafore.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na dijelu regionalnih puteva Lukavica i Šibošnica saobraća se uz povremene prekide zbog sanacije kolovoza.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5.00 do 21.00 čas. Od 21.00 do 00.30 vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 časova saobraćaj kroz tunel obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima u BiH u putničkom saobraćaju jutros nema dužih zadržavanja.

Zbog bezbjednosnih razloga, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja.

Vozači koji planiraju putovanje van granica Republike Srpske i BiH imaju mogućnost da provjere stanje saobraćaja na 11 graničnih prelaza - Gradiška, Gradina, Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Rača, Pavlovića most, Zupci, Brod, Šepak i Karakaj.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)