Stanje na putevima

Oprez, mogući manji odroni

  • 26.06.2018. 08:03

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH uslovi za vožnju su povoljni, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su sitniji odroni kamenja i zemlje na kolovoz, posebno na pravcima Banjaluka-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Turbe, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice 1-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru. 

Na regionalnom putu Karan - Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen. 

Zbog deminiranja terena, saobraćaj se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila i to 30 minuta obustave i 15 minuta propuštanja saobraćaja na magistralnom putu Brod-Odžak (deminerska radilišta Klakari Donji 9 i 13) od 8.00 do 18.00 časova radnim danima, a u mjestu Liješće od 7.00 do 14.30 časova svakim danom. 

Na istom magistralnom putu, zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog usporeno se saobraća na dionicama Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva. 

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta i prohodno je za sva vozila. 

Zbog priprema za sanaciju magistralnog puta dionica Modriča-granica Republika Srpska/Federacija BiH (Karuše) i magistralnog puta dionica Derventa-Šešlije saobraća se jednom saobraćajnom trakom ne duže od 15 minuta. 

Saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice (ulice 27 marta i Srpske vojske u Bijeljini), zbog sanacije. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu na regionalnom putu Kula-Vrace na granici Republike Srpske i FBiH izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika. 

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnom putu na dionici Obudovac 2-Lončari. Predviđeno da radovi traju do 30. juna. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare (Mačkovac)-Čelić, a vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica. 

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do. Saobraćaj se odvija jednosmjerno, preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini i regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijim. 

Na regionalnom putu Teslić-Podjezera (granica Republike Srpske i FBiH), zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja, zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Na magistralnom putu Brod na Drini-granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Na regionalnom putu Bratunac 3-Drinjača i dalje je na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od 3,5 tone i autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika "Drinatrans" Zvornik koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac. 

Ova zabrana se ne odnosi na teretna vozila kojima će se vršiti transport drvnih sortimenata regionalnim putem Bratunac 3-Drinjača. 

U Brčkom je zbog izgradnje kružnog toka na dijelu magistralnog puta gdje se spajaju ulice Bijeljinska i Ilićka jedan izmijenjen režim saobraćaja. 

U Federaciji BiH saobraćaj će se danas povremeno odvijati usporeno na magistralnom putu M-5 Bihać-Dubovsko zbog održavanja memorijalne trke. 

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine do 60 kilometara na čas. 

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta. 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?