Povećana opasnost od odrona

Oprez: Klizavi i mokri kolovozi

  • 14.06.2018. 08:14

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH saobraćaj se zbog kiše odvija po mokrim i klizavim kolovozima, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na lokalitetu Sijeračke stijene, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila. 

Režim odvijanja saobraćaja u gradskom području Brčkog biće izmijenjen zbog izgradnje kružne raskrsnice Ilićka, na dijelu magistralnog puta, na spoju ulica Bijeljinska i Ilićka jedan. 

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva. 

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta "Crkvište", obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta. 

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra. 

Zbog priprema za rehabilitaciju magistralnog puta M-17 dionica Modriča-Karuše i magistralnog puta dionica Derventa /Žirovina/-Šešlije saobraćaj se odvija jednom trakom ne duže od 15 minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Saobraćaj se odvija usporeno, zbog aktiviranih klizišta, na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih toplica. 

Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen. 

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, saobraća se jednom trakom naizmjenično zbog aktiviranih klizišta. 

Na regionalnom putu Teslić dva-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu, saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas. 

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela "Igman" preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.