Istočno Sarajevo 

Opremanje nove bolnice pri kraju

20:34, 24.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Izgradnja i opremanje novog objekta Bolnice Istočno Sarajevo je pri kraju - u toku je montaža medicinske opreme, kao i spoljašnje uređenje, rekao je Srni portparol Bolnice Dalibor Bošković.

"U toku je sadnja drveća i trave, završno asfaltiranje preostalih površina i montaža spoljašnje rasvjete", naveo je Bošković. 

On je podsjetio da će bolnicu, površine 10.500 metara kvadratnih, činiti dva spojena objekta - stacionarni i tehnički, koji će biti povezani sa nedavno otvorenim polikliničkim objektom. 

Bošković ističe da će nova Bolnica Istočno Sarajevo pružati savremene medicinske usluge za 120 hiljada stanovnika Sarajevsko–romanijske regije. 

Kamen temeljac za novu bolnicu su 7. jula položili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Srpske Željka Cvijanović, ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić i direktor Bolnice Goran Todorović. 

Dodik je nedavno najavio da će nova bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo oko 70 miliona KM, biti otvorena 5. oktobra, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.