Rušio krovove u Sanskom Mostu

Olujni vjetar čupao stabla u Banjaluci

  • 25.05.2020. 19:36

Za manje od sat vremena, jak olujni vjetar napravio je pravi haos na ulicama Banjaluke. Na sve strane moglo se vidjeti polomljeno granje, a u centru, kod stare Hirurgije na trotoar je palo cijelo drvo.

Stranica Bosnia Storm Chasers objavila je na Facebooku fotografije i videosnimke nevremena koje je zahvatilo područje Sanskog Mosta, Banjaluke i Prijedora.

Na području Krajine, od danas poslijepodne do prekosutra, očekuju se obilniji pljuskovi od 10 do 30 litara po metru kvadratnom i grmljavina, uz pojavu lokalnih nepogoda, upozoravaju iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka pozivaju stanovništvo na blagovremeno preduzimanje mjera opreza u cilju lične i zaštite materijalnih dobara.

Područje Sanskog Mosta nešto prije 17 sati je zahvatilo olujno nevrijeme praćeno jakim naletima vjetra. Vjetar je prouzrokovao probleme vlasnima lokala kojima je vjetar čupao tende i nosio stolice i inventar sa njihovih ljetnjih bašti.

Vjetrovi brzinom od 70 do 80 kilometara na sat, na pojedinim mjestima i 90 lomili su i čupali drveće te rušili krovove u većem dijelu zapadne BiH.

Olujni frontalni vjetar u Prijedoru ovog poslijepodneva čupao je ograde i lupao stakla na pojedinim zgradama.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.