Sočno pečenje, ukusne pite, pikantne čorbe

Održani "Gastro susreti" u Pelagićevu

  • Извор: АТВ
  • 24.07.2021. 20:34

Sočno pečenje, ukusne pite, pikantne čorbe, slasni kolači, ledena lubenica - sve to, ali i mnogo drugih đakonija, moglo je danas da se proba na "Gastro susretima" u Pelagićevu. Slavojka Ilić iz Brčkog ponosno kaže - toliko smo se potrudili, niko više hrane od nas nije napravio.

"Počev od prebranca, sarme, pile s krompirom, pita jedna, pita druga, razljevak, jajuša, kako god hoćeš nazovi, kolači svi mogući i nemogući", kaže Slavojka Ilić, predsjednica Kola srpskih sestara "Majka Jevrosima" Brčko.

Tu je i ekipa koja je u Posavinu stigla sa Ozrena, sa svojim specijalitetima. Gastro susrete ne propuštaju.

"Tu smo donijeli i moderna i stara jela, predstavili našu kuhinju sa Ozrena, pa vidjećemo rezultate, bitno je družiti se", kaže Dragana Stjepanović, predsjednica Kola srpskih sestara "Sveta Marija Magdalena" Petrovo .

Domaćini su takođe imali svoje predstavnike. Kažu, na jezero su svi dobrodošli.

"Potrudile su se sestre, spremile su bogatu trpezu ovaj put, rado očekujemo goste, nagrade nisu baš nešto presuđujuće, bitno je da se družimo", rekla je Ljiljana Tadić, predsjednica Kola srpskih sestara "Sveta Petka Trnova" Pelagićevo.

U Posavinu su stigli brojni gosti. Jasno je, poručuju da je  ovo okupljanje prevazišlo opštinske okvire.

"Prvenstveno, tu smo da pokažemo da možemo biti zajedno i da možemo promovisati ono što su naši turistički potencijali i ono što je naša dobra kuhinja", istakla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.

"Ovo je još jedna poruka - kao što je i predsjednica rekla - da se život polako vraća nakon pandemije virusa korona, i da je narod spreman na okupljanje", rekao je Slavko Tešić, načelnik Opštine Pelagićevo.

Gastro susreti se obilježavaju već godinama u ovom kutku Posavine. Manifestacija na kojoj se kuvari i kuvarice mogu pohvaliti svojim specijalitetima je najvažniji dio Ilindanskih svečanosti u Pelagićevu.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина