Poluzatvorena za javnost

Održana statusna konferencija generalu Ratku Mladiću

  • 03.10.2019. 19:17

General Ratko Mladić pojavio se danas na statusnoj konferenciji pred Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove. 

Pitanje njegovog zdravstvenog stanja bilo je najvažnije za odbranu. Kada se o tome govorilo odbrana je zatražila da konferencija bude poluzatvorena za javnost. 

Darko Mladić, sin generala Mladića za ATV poručuje da je zdrvstveno stanje njegovog oca nepromijenjeno. 

Objašnjava da je danas radilo o redovnoj statusnoj konferenciji i da prema njegovim saznanjima nema novih detalja po pitanju samog predmeta.

“Zbog razmatranja zdravstvenih pitanja sjednica je bila zatvorena za javnost,što se tiče zdravlja generala Mladića nema u ovom trenutku nekih suštinskih promjena, nije ni bolje ni gore, oni su razmatrali i statusna pitanja ne samo vezana za zdravlje nego i oko predmeta", kaže Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića.

Naredna statusna konferencija trebalo bi da bude održana krajem januara. Današnja je bila peta po redu.

Odbrani je danas saopšteno i da će na vrijeme i dosta unaprijed biti obaviješteni kada će biti odobren žalbeni pretres. A to bi najranije moglo da bude narednog proljeća rečeno je na statusnoj konferenciji. Generala Ratka Mladića Haški tribunal je nepravosnažno osudio na doživotni zatvor. 

Na prvostepenu presudu žalbu su uložili i Mladićeva odbrana i haško tužilaštvo. Poslije ulaganja žalbi i razmjene pisanih argumenata odbrana generala Mladića i haško tužilaštvo trebalo bi da žalbe usmeno obrazlože pred sudijama.

Nekadašnji načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske general Ratko Mladić u pritvoru u Hagu od ljeta 2011. godine, kada je uhapšen u Srbiji.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина