Vlasenica 

Održana izložba pasa svih rasa  

  • 09.09.2018. 18:17

U Vlasenici je danas održana izložba pasa svih rasa, na kojoj je učestvovalo više od 100 ljubitelja i vlasnika pasa koji su izlagali svoje ljubimce pred stručnim žirijem i brojnim posjetiocima.

Na ovom svojevsrnom kinološkom spektaklu bilo je prijavljeno 150 pasa iz BiH, Srbije i Hrvatske, od čega u glavnoj takmičarskoj konkurenciji 105, te pedesetak u takozvanoj kategoriji mješanaca. 

"Uspjeli smo da organizujemo manifestaciju koja je na izuzetno visokom nivou. Stigli su ozbiljni uzgajivači, koji se bave ovim poslom dugi niz godina i koji obilaze ovakve manifestacije. Za sve takmičare obezbijedili smo pehare i nagrade u vidu hrane za njihove ljubimce", rekao je novinarima predsjednik Kinološkog kluba "Kenel" iz Vlasenice Tihomir Vlačić. 

Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević, koji je i otvorio ovu izložbu, izrazio je zadovoljstvo što je organizacija ovako važnog takmičenja povjerena ovoj opštini. 

Izložbu "CAC BiH Vlasenica 2018" organizovali su vlasenički Kinološki klub "Kenel" i Regionalni kinološki klub "Kanis" iz Zvornika, a pokrovitelj manifestacije bila je opština Vlasenica.