Evropska mreža preduzetništva

Održana "IT konferencija Banja Luka 2018"

  • 13.12.2018. 19:30

Republika Srpska mora da ide u korak sa najnovijim svjetskim trendovima u sferi informacionih tehnologija, zaključeno je na "IT konferenciji Banjaluka 2018". Sa masovnijom upotrebom modernih tehnologija, cijelo društvo će napredovati, smatra Srđan Rajčević, direktor Agencije za informaciono društvo Republike Srpske.

"Razvoj mikropreduzetništva zasnovan na ICT-u je jedna od sigurno strateških razvojnih grana Republike Srpske. Republika Srpska ima potencjal da se posveti tom pitanju i da u vrlo kratkom roku iskorači značajno u ekonomskom i razvojnom smislu", kaže Srđan Rajčević, direktor Agencije za informaciono društvo Republike Srpske

Posljednjih deset godina smo fokusirani na digitalizaciju, a ovakve konferencije su idealna prilika da ukažemo na potrebu za promjene zakona i izradu strategija za razvoj IT sektora, poručuju iz Privredne komore Republike Srpske.

"Rast ovog sektora, razvoj i hardverskih i softverskih rješenja je preduslov za razvoj drugih sektora. Jednostavno, bez digitalizacije nema razvoja ukupne privrede i nema razvoja novih, inovativnih rješenja", rekao je Dragica Ristić, direktor Privredne komore Republike Srpske

Konferencija je organizovana u okviru Evropske mreže preduzetništva. Konzorcijum u sklopu ovog projekta je u prethodne dvije godine savjetima i finansijski podržao više od 2.000 domaćih preduzeća. U okviru konferencije, organizovali su i poslovne susrete.

"Očekujemo na poslovnim susretima stotinak preduzeća iz IT sektora. Danas su s nama prisutna preduzeća iz Srbije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Rusije - ukupno 10 zemalja", kaže Bojan Ćudić, koordinator Konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva RS

Osnivanjem ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, učesnici konferencije očekuju da će u Republici Srpskoj imati još bolje uslove za poslovanje.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.