Rogatica

Održan 54. regionalni poljoprivredni sajam

  • 15.09.2018. 19:33

Na 54. regionalni poljoprivredni sajam u Rogaticu Mile Jagodić je došao sa svojim muznim kravama. Kao penzioner počeo je da se bavi preradom mlijeka, i nije se pokajao. 

Kaže da otkupljivač mlijeka, firma “Pađeni” solidno  plaća.

“ Imamo iz Hercegovine Nenada koji je u BiH najbolji, koji te nikada neće zakinuti i koji će ti svakog petog isplatiti svaki litar mlijeka, i to po finim cijenama, nagrađen si, ne može biti bolje", kaže Mile Jagodić, mljekar.

Dobro se živi i od uzgoja ovaca – ko hoće da prizna. Mladih sve je više koji se bave stočarstvom, ali i poljoprivredom. 

“Duže vrijeme i radimo, imamo dogovoreno tržište, tako da nikad nema problema oko plasmana, imamo svoje mušterije, već u startu imamo 50 odsto proizvodnje ugovorene, sve prodamo, nikad nismo imali problema", ističe Dragomir Džida, poljoprivrednik.

“Cijena jagnjad su oko 5 maraka, standarna, a mladih je u tom periodu mart, april, kreće se oko 6,5 maraka", kaže Vladan Hršum, stočar.

I voćari, a i pčelari imali su s čim da se pohvale. Hvale se i organizatori koji su danas ugostili poljoprivrednike i stočare od Vlasenice, pa sve do Kalinovika.

“Pokušavamo na ovom prostoru, iz tog domena poljoprivrede što može da se pokaže, da se izloži da bi se međusobno napravila jedna utakmica i da bi se međusobno promovisalo na jedan najkvalitetniji mogući način", ističe Milorad Jagodić, načelnik opštine Rogatica.

Stručni žiri imao je danas pune ruke posla. Novčane nagrade dobili su oni koji su imali najbolja grla i gotove proizvode.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.