SNSD Pale

Odgovornim ponašanjem doprinijeli minimalnom broju oboljelih

  • 23.05.2020. 12:08

Iz Opštinskog odbora SNSD-a Pale zahvalili su svima koji su u toku vanrednog stanja uzrokovanog virusom korona omogućili da ova lokalna zajednica uspješno funkicioniše, a građanima jer su odgovornim ponašanje doprinijeli da taj period prođe sa minimalnim brojem oboljelih.

Zahvalnost je iskazana svim pojedincima, službama, ustanovama i institucijama za uloženi trudu i doprinos da ova lokalna zajednica uspješno funkcioniše i upravlja svim procesima u svojoj nadležnosti i u vanrednim okolnostima.

"Ukidanje vanrednog stanja u Republici Srpskoj jeste i povod da se zahvalimo našim zdravstvenim radnicima, pripadnicima javnih službi, ustanovama i institucijama Srpske na svemu što su preduzimali u protekla dva mjeseca s ciljem da se obezbijedi optimalan okvir za kvalitetno funkcionisanje lokalne samouprave, uz primarni zadatak da se zaštiti javno zdravlje", saopšteno je iz Opštinskog odbora SNSD Pale.

Iz ove stranke su istakli da građani zaslužuju najveću zahvalnost i pohvale zaslužuju jer su odgovornim ponašanjem i poštovanjem donesenih mjera doprinijeli tome da opština Pale kroz ovaj period prođe sa minimalnim brojem oboljelih od virusa korona.

Pohvale su upućene i Opštinskom štabu za vanredne situacije, uz ocijenu da je uspješno rukovodio svim aktivnostima primjenom mjera i bliskom saradnjom sa Republičkim štabom za vanredne situacije, Institutom za javno zdravstvo Republike Srpske, Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite i ministrom Alenom Šeranićem, Vladom u cjelini, predvođenom predsjednikom Radovanom Viškovićem, kabinetom predsjednika Republike Željke Cvijanović i srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Istaknuto je i da nije izostala ni snažna institucionalna podrška u nabavci neophodne zaštitne medicinske opreme i sredstava, kao ni podrška stanovnika Pala koji žive u zemljama regiona, a nesebično su nudili i pružali konkretnu pomoć.

SNSD će, kao politička organizacija čiji su predstavnici nosioci vlasti u opštini Pale, insistirati da se u narednom periodu učine dodatni napori s ciljem realizacije projekata modernizacije i opremanja ovdašnjeg Doma zdravlja, najavili su iz Opštinskog odbora.

U ovom odboru su napomenu da su zdravstveni radnici pokazali visok stepen profesionalizma, te vjeruju da će lokalna vlast, potvrđujući sopstvenu odgovornost, ali i poštovanje i podršku prema zdravstvenom sektoru, tokom ove godine, u saradnji sa republičkim institucijama, realizovati vrijedan projekat potpune rekonstrukcije objekta Doma zdravlja Pale i nabavke nedostajuće savremene dijagnostičke opreme.

Time bi primarna zdravstvena zaštita građana Pala bila dovedena na zavidan nivo, poručili su iz Opštinskog odbora SNSD Pale.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.