Odata počast i položeno cvijeće u Potočarima

  • 11.07.2020. 14:45

Polaganjem cvijeća i ukopom devet posmrtnih ostataka Bošnjaka, danas je u Memorijalnom centru Potočari kod Srebrenice obilježena 25. godišnjica od stradanja Bošnjaka u julu 1995. godine.

Obavljen je i vjerski dio programa, a ranije su putem video linka zvaničnici odali počast nastradalim.

Zbog epidemije virusa korona ove godine nije bilo stranih državnika.

Uprkos upozorenjima i pozivima Organizacionog odbora da se ne dolazi danas u Potočare, jer se to može učiniti i drugim danima, okupilo se više hiljada građana.

Zvaničnici su se pridržavali distance i epidemiloških mjera, a organizatori su nastojali da skup prođe uz poštovanje mjera zaštite od virusa korona, te je organizovano mjerenje temperature na ulazu u Meorijalni centar, gdje je omogućena i dezinfekcija ruku.

Uprkos tome, okupljeni se nisu pridržavali epidemioloških preporuka i bili su u masi bez obzira na preporuke na broj prisutnih na skupovima.

Komemorativni skup u Potočarima obezbjeđivali su pripadnici policije Republike Srpske uz asistenciju svih bezbjedonosnih agencija BiH, a komemoracija je protekla bez ikakvih problema.
 

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.