Od naredne školske godine toplije učionice za bilećke srednjoškolce

  • 28.02.2020. 19:34

Bilećki srednjoškolci od naredne školske godine na nastavu neće morati sa kapama i rukavicam.

Radi se novi sistem grijanja u Srednjoškolskom centru "Golub Kureš" za šta je resorno ministarstvo izdvojilo 230.000 maraka. Da će hladni radijatori i učionice biti prošlost kaže i ministar Natalija Trivić.

"Tenderi i tenderske procedure su u toku sve ide svojim planom i ono što je sigurno jeste da naredne školske godine naši đaci odnosno učenici ove škole više neće imati problem sa grijanjem jer je to zaista bio jedan od većih problema", rekla je Natalije Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Profesori i đaci kažu da jedva čekaju toplije dane, a ova vijest ih je obradovala. Srećna je i direktorica. Zdravka Milićević kaže da nikad nije kasno te da se gorući problemi ove ustanove polako rješavaju.

"Vlada je uložila 120.000 u rekonstrukciju krova koji je bio gorući problem, drugi je bio rekonstrukcija struje gdje smo uložili 60.000, a treći je grijanje gdje je ministarstvo sa Vladom i to riješilo", istakla je Zdravka Milićević, direktor SŠC "Golub Kureš" Bileća.

Natalija Trivić je obišla i jednu osnovnu školu u Bileći. Nastavnicima je predočila šta ih to očekuje u novom sistemu razvoja obrazovanja, a sa rukovodstvom je pričala o realnoj upisnoj politici. 

Upravo na ovu temu razgovarala je i sa prvi čovjekom grada na Trebišnjici. Mirko Ćurić je ministarku upoznao i sa projektom trebinjske gimnazije koja se gradi. U okviru svoje posjete Natalija Trivić je obišla i Muzej Hercegovine.  

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.