Natalija Trivić

Od naredne školske godine toplije učionice za bilećke srednjoškolce

  • 28.02.2020. 15:41

Do naredne školske godine biće riješen problem sistema grijanja u bilećkom Srednjoškolskom centru "Golub Kureš" za šta je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojilo 230.000 KM, izjavila je danas u Bileći ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Ona kaže da je Ministarstvo izdvojilo potrebna sredstva za sistem grijanja, dok škola radi projektnu dokumentaciju.

"Tenderi i tenderske procedure su u toku, sve ide svojim planom i sigurno je da naredne školske godine đaci ove škole više neće imati problem sa grijanjem", kaže Trivićeva.

Ona je istakla da je to bio zaista veliki problem jer se u sistem grijanja nije ulagalo od osnivanja ove obrazovne ustanove u Bileći.

Direktor Srednjoškolskog centra Golub Kureš u Bileći Zdravka Milićević kaže da je zahvalna Ministarstvu i Vladi što će riješiti gorući problem ove škole.

"Vlada je uložila i 120.000 maraka u rekonstrukciju krova koji je, takođe, bio veliki problem, u rekonstrukciju strujne mreže smo uložili 60.000 KM, a treći problem je bilo grijanje i je Ministarstvo sa Vladom riješilo", kaže Milićevićeva.

Trivićeva je posjetila i Osnovnu školu "Petar Drugi Petrović Njegoš" u Bileći, gdje je razgovarala sa rukovodstvom i nastavnicima ove obrazovne ustanove.

"Važno je da su uprava Škole i radnici zaista spremni za sve ono što dolazi u sistemu razvoja obrazovanja. Mi smo ih upoznali sa svim onim šta nas očekuje u ovoj godini", kaže Trivićeva.

Ona je napomenula da će već krajem marta u skupštinsku proceduru biti upućen novi Zakon o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i izmjene i dopune Zakona o srednjoškolskom vaspitanju i obrazovanju.

"Predmet razgovora su bile i upisne politike o kojima direktori škola zajedno sa lokalnom zajednicom i privrednicima trebaju da razgovaraju o planovima kako bi te politike bile realne", kaže Trivićeva.

Тагови: