Institut za javno zdravstvo

Od gripa preminula još tri pacijenta

  • 25.01.2019. 15:52

U zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj još tri pacijenta preminula su od posljedica teške akutne respiratorne infekcije, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pacijenti, koji su bili srednje životne dobi i pozitivni na virus gripa A/H1/, preminuli su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici "Sveti apostol Luka" u Doboju i Bolnici Trebinje, navodi se u saopštenju. 

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske prati epidemiološku situaciju u Srpskoj i regionu, kao i informacije Evropskog centra za kontrolu bolesti i Svjetske zdravstvene organizacije. 

U toku je prikupljanje podataka iz svih zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj za četvrtu nedjelju koji će javnosti biti dostupni početkom naredne sedmice. 

"U narednom periodu, posebnu pažnju treba obratiti prilikom posjete pacijentima u bolnicama, kao i licima smještenim u ustanovama za trajni boravak i poštovati preporuke ustanova. Trajanje posjeta treba svesti na minimum, odlaziti u posjete samo ukoliko smo sigurni da nemamo neku respiratornu infekciju i izbjegavati blizak kontakt sa oboljelim", dodaje se u saopštenju. 

Ranije ove sedmice od posljedica teške akutne respiratorne infekcije preminula su četiri pacijenta u bolnicama u Banjaluci i Nevesinju. 

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.