Prnjavor

Od donacije Vlade Srbije riješiti problem grijanja u tri škole

  • 11.07.2019. 09:21

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš izjavio je danas Srni da je ova lokalna zajednica od Vlade Srbije dobila donaciju od 75.000 evra, zahvaljujući kojoj će biti riješen prioritetni problem grijanja u Gimnaziji, Centru srednjih škola "Ivo Andrić" i Osnovnoj školi /OŠ/ "Branko Ćopić".

Tomaš kaže da se, nakon što je Prnjavoru posredstvom Vlade Republike Srpske odobrena donacija Vlade Srbije za sanaciju mokrih čvorova u nekoj od osnovnih škola, pojavio problem grijanja u dvije srednje i školi "Branko Ćopić", zbog čega je opština poslala zahtjev Vladi Srpske da u jednom dijelu izmijeni svoju raniju odluku o namjeni odobrenih sredstava. 

"Plan nam je bio da ovim sredstvima obavimo sanaciju mokrih čvorova u OŠ `Nikola Tesla` u Prnjavoru, ali se pojavio problem grijanja u Gimnaziji, Centru srednjih škola `Ivo Andrić` i OŠ `Branko Ćopić`. U ovom momentu to je urgentan problem koji do septembra mora biti riješen", pojasnio je Tomaš. 

On je dodao da bi ostatak novca, zajedno sa dodatnim sredstvima opštine, bio usmjeren na sanaciju mokrih čvorova. 

Tomaš je podsjetio da je prošle godine zahvaljujući donaciji Vlada Srbije od 50.000 evra, uz dodatnih 50.000 KM opštinskih sredstava u potpunosti sanirana OŠ "Meša Selimović" u Naseobini Lišnja. 

"Dugujemo zahvalnost Vladi Republike Srpske koja je dio sredstava opredijelila za opštinu Prnjavor, kao i Vladi Srbije što pomaže lokalne zajednice u Srpskoj", rekao je Tomaš. 

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović potpisala je 1. jula pojedinačne sporazume o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije od 9,3 miliona evra sa gradonačelnicima i načelnicima 42 jedinice lokalne samouprave.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)