U zapadnim i sjevernim krajevima

Očekuju se kiša i pljuskovi: Narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina

08:54, 12.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ jutro će biti oblačno u većini krajeva, a tokom dana zadržava se hladnije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, uz obilne padavine u zapadnim i sjevernim krajevima.

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje za područja Bihaća, Banjaluke i Prijedora zbog obilnih padavina. Narandžasti meteoalarm ukazuje da vremenske neprilike mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude. 

Na području Banjaluke i Prijedora u naredna 24 časa očekuje se od 50 do 70 litara kiše po metru kvadratnom, a na područje Bihaća 50 do 80 litara po metru kvadratnom, ali i udari vjetra jačine između 40 i 50 kilometara na sat. 

U ostalim dijelovima BiH na snazi žuto upozorenje i predviđa se manje od 50 litara kiše po metru kvadratnom. 

Republički hidrometeorološki zavod saopštio je da će hladnije vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima od podneva, uz obilne padavine prvo zahvatiti zapad i sjever, a kasnije će se padavine proširiti na ostale krajeve zemlje. 

Najviša dnevna temperatura od 13 do 20 stepeni Celzijusovih. 

Federalni hidrometeorološki zavod saopštio je da će vjetar danas biti slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. 

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica dva, Gacko, Nevesinje, Rudo, Han Pijesak, Šipovo, Jajce devet, Mrakovica, Mrkonjić Grad, Sokolac, Foča, Bugojno 10, Višegrad, Kalinovik, Ribnik, Ivan Sedlo 11, Bileća, Krupa na Uni, Novi Grad, Livno, Sanski Most, Tuzla 12, Banjaluka, Bihać, Doboj, Sarajevo, Srebrenica 13, Srbac, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Grude, Mostar, Prijedor 14, Trebinje 15, Neum 19 stepeni Celzijusovih.