Aktivirano klizište

Obustavljen saobraćaj u Rakovcu, na putu Karan - Novi Grad

  • 17.06.2018. 08:59

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se odvija redovno, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske (AMS RS).

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz. Na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac, saobraćaj je, zbog aktiviranog klizišta, potpuno obustavljen. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom saobraćajnom trakom naizmjenično vozila saobraćaju na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača, te na dionici regionalnog puta Lopare (Mačkovac)-Čelić, dok se usporeno odvija na magistralnom putu Banjaluka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor, u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju sa auto-putem u zoni vijadukta "Crkvište", obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini zbog izgradnje auto-puta. 

Zbog deminiranja terena, saobraćaj se obustavlja 30 minuta i propušta 15 minuta na magistralnom putu Brod-Odžak /deminerska radilišta Klakari Donji devet i 13/ od 8.00 do 18.00 časova. 

Zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, saobraćaj se odvija usporeno na dionici magistralnog puta Lončari-Brčko jedan i Brčko jedan-Brčko dva. 

Na lokalitetu Sijeračke stijene, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, zbog većeg odrona, saobraćaj se i dalje odvija usporeno, jednom trakom, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila. 

Na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, biće izmijenjen režim saobraćaja radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj do 30. septembra. 

Zbog radova na dionicama magistralnih puteva Modriča-Karuše i Derventa /Žirovine/-Šešlije saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom. 

Zbog sanacije, saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila na dionici magistralnog puta Bijeljina-Glavičice, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom. 

Na regionalnom putu Teslić 2-Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na dionici regionalnog puta Obudovac 2-Lončari. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila, čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Povodom praznika Ramazanskog Bajrama, do ponoći na području FBiH zabranjen je prevoz eksplozivnih materija. 

Na putevima u FBiH ovog jutra saobraća se uz slabiju frekvenciju vozila, po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u višim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.