Stanje na putevima

Obustavljen saobraćaj na više dionica

  • 13.05.2019. 23:08

Na magistralnom putu Jajce-Bihać zbog izlivanja rijeke Jošavke zaplavljena je jedna kolovozna traka u mjestu Jezero, u dužini od oko 50 metara, pa se vozila propuštaju naizmjenično jednom trakom, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Na lokalnom putu Blagaj Japra-Vitasovci-Radimirovac-Volari u mjestu Vitasovci izlila se rijeka Sana zbog čega je saobraćaj obustavljen i odvija se obilaznim pravcem preko Svodne.

U Novom Gradu, na lokalnom putu Urije-Šuća, zbog izlivanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Miloševo izlila se rijeka Vrbanja i poplavila jednu saobraćajnu traku, tako da se saobraćaj za sada odvija otežano, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Nivo vodostaja Vrbanje raste i uskoro se očekuje da će na ovom lokalitetu saobraćaj biti potpuno obustavljen, navode iz AMS Republike Srpske.

Zbog aktiviranja klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj u mjestu Crna Rijeka na magistralnom putu Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog izlivanja rijeke Usore na kolovoz potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Banjaluka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

Zbog odrona saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Takođe zbog odrona, otežano jednom trakom saobraća se na magistralnom putu preko prevoja Borja, na skretanju za Hajdučke vode.

Na regionalnom putu Kneževo-Turbe u mjestima Borak i Imljani odroni su očišćeni i saobraćaj se sada odvija nesmetano.

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Zbog izlivanja vode na kolovoz otežano se saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac, na skretanju za Jošavku i na regionalnom putu Čelinac-Dubrava Stara u mjestu Grabovac i Bojići.

Na svim putevima koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz AMS upozoravaju na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz.

Obilna kiša otežava i usporava odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj, navode iz AMS i apeluju da se vozi maksimalno oprezno i da se vožnja prilagodi trenutnom stanju na putevima.

Na području Federacije BiH zbog veće količine vode u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок