Vanredno stanje i dalje je na snazi

Obustavljen saobraćaj na putu Prijedor-Kostajnica

  • 17.06.2019. 09:57

Zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Prijedor-Kostajnica, na području oštine Kostajnica, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na ostalim putevima u Srpskoj saobraćaj se odvija po mjestimično vlažnim i suvim kolovozima. 

Vanredno stanje koje je, zbog poplave, proglašeno u opštini Kostajnica i dalje je na snazi, a aktiviran je i veći broj klizišta.

Načelnik opštine Drago Bundalo rekao je jutros Srni da je, zbog obilne kiše, aktivirano i mnogo manjih klizišta koja ne ugrožavaju objekte, a čiji broj još nije tačno utvrđen. 

Bundalo je podsjetio da je u selu Petrinja evakuisana jedna porodica. 

Prema njegovim riječima, izlile su se rječice Tavija i Bubnjarica, kao i svi manji potoci koji su poplavili kompletan grad i znatan broj stambenih i privrednih objekata, a oštećena su i tri mosta na rječici Taviji. 

Bundalo ističe da su sve nadležne službe na terenu i da je u toku procjena i sanacija štete. 

Portparol opštine Aleksandar Pašić rekao je da je u pojedinim dijelovima Kostajnice voda bila visoka više od metar. 

"Iz Republičke uprave Civilne zaštite danas bi trebalo da stignu pumpe i sušilice koje će biti raspoređene po poplavljenim objektima", naveo je Pašić. 

U preduzeću "Komunalno" kažu da je neprohodan regionalni put u Palijinom jarku koji vodi prema Prijedoru jer je voda odnijela asfalt. 

Prema informacijama iz Doma zdravlja Kostajnica, nema povrijeđenih u sinoćnjem nevremenu. 

Snabdijevanje električnom energijom je uredno, dok vode, zbog pucanja cijevi, nemaju potrošači u naselju Tavija. 

Sinoć oko 21.00 čas Kostajnicu je zahvatilo jako nevrijeme sa obilnom kišom, vjetrom i grmljavinom, koje je trajalo oko dva sata.
 

Тагови: