Zbog uklanjanja avio-bombe

Obustava saobraćaja kroz Novi Grad

  • 05.09.2018. 08:25

Zbog uklanjanja avio-bombe iz Drugog svjetskog rata ispod mosta na Sani u Novom Gradu, saobraćaj će danas od 16.00 do 18.30 časova biti potpuno obustavljen na dionicama magistranog puta Novi Grad-Prijedor i Novi Grad-Bihać koje prolaze kroz ovo mjesto, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraćaj odvija nesmetano, po mjestimično mokrim i klizavim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke postoji mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz. 

Zbog izgradnje sistema naplate putarine na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, na lokalitetu Petlja Mahovljani jedan, do 29. septembra biće izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, zbog izgradnje auto-puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor, u mjestu Drugovići, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj. 

Na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka u toku je sanacija klizišta, pa se saobraćaj odvija usporeno. S obzirom da je riječ o veoma frekventnom putnom pravcu dolazi do kratkotrajnih zastoja, pa iz AMS mole vozače za strpljenje. 

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Glavica" na rijeci Plivi, tako da je izmijenjen režim saobraćaja na regionalnom putu na dionici Baraći-Šipovo. 

Zbog radova izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka (Rebrovac)-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. 

Na magistralnom putu M-16, dionica Klašnice 2-Šargovac izmijenjen je režim saobraćaja zbog uklanjanja naplatnih kućica. 

Izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-6, dionica granica Republike Srpske (Trnovica 2)-Trebinje zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. Saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila jednom saobraćajnom trakom. 

Zbog izgradnje kanalizacione mreže, na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice (ulice 27. marta i Srpske vojske na području Bijeljine) obustavljen je saobraćaj za sva vozila. 

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene, saobraćaj se zbog većeg odrona i dalje odvija usporeno, po privremeno urađenom proširenju pored puta koje je prohodno za sva vozila. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. 

Na regionalnom putu R-458 Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Zbog sanacije klizišta, režim u odvijanju saobraćaja izmijenjen je na dionicama regionalnih puteva Bratunac-Skelani i Bratunac tri-Drinjača, kao i na nekoliko lokaliteta regionalnog puta Karanovac-Mitrovići i regionalnog puta Mitrovići-Prisika. 

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj na prelazu Novi Grad -Dvor.