Zatvorene saobraćajnice

Obustava saobraćaja kroz kanjon Tijesno

  • 29.07.2018. 08:51

Na dionici magistralnog puta prema Krupi na Vrbasu kroz kanjon Tijesno jutros će zbog Ilindanske atletske trke privremeno biti obustavljen saobraćaj, a vozila presumjerena na alterantivni putni pravac Banjaluka-Čađavica-Mrkonjić Grad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja kroz kanjon Tijesno biće na snazi od 8.45 do 10.30 časova.

Na području FBiH na dionici Cazin-Srbljani-Ostrožac danas će do 20.00 časova biti obustavljen saobraćaj zbog Međunarodne auto-trke na brdskim. Za vrijeme obustave vozila će biti preusmjerena na alternativne pravce.

Na području distrikta Brčko do 4. avgusta na snazi je potpuna obustava saobraćaja na na dionici magistralnog puta Brčko-Bijeljina i na spajanju ulica Bijeljinska i Ilićka zbog izgradnje kružne raskrsnice "Ilićka". Alternativni putni pravac za putnički saobraćaj je ulica u naselja Ilićka.

Alternativni putni pravac za teretni saobraćaj je mini-obilaznica "Laser" na regionalnom putu Brčko-Čelić, dionica kroz stambeno naselje Grčica i obratno.

Iz AMS-a mole učesnike u saobraćaju da se pridržavaju uputstava radnika na terenu i vertikalne saobraćajne signalizacije, te da aktivnosti prilagode novonastalom režimu saobraćaja.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš.

Počeli su i radovi na sanaciji klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na ulazu u Banjaluku iz pravca Klašnica u toku je uklanjanje naplatnih kućica zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja. Vozačima se savjetuje da budu oprezni i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Izmijenjen je režim saobraćaja na području Trebinja na magistralnom putu prema Trnovici zbog izgradnje vodovoda za naselje Dražesne Gore. Vozila na ovoj dionici saobraćaju jednom trakom.

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru.

Obustava saobraćaja i dalje je na snazi u ulicama Srpske vojske i 27. marta u Bijeljini, a izmjene su aktuelne na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene i na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari.

Vozila usporeno saobraćaju i u Istočnom Sarajevu zbog izgradnje kružne raskrsnice na regionalnom putu Kula-Vrace, dok je u mjestu Rakovac na regionalnom putu Karan-Novi Grad saobraćaj potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, a vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zabrana saobraćaja za teretna vozila na snazi je na Ozrenu na dionici Doboj-Manastir Petrovo, te na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja.

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na području Banjaluke danas će zbog međunarodnog moto-skupa biti obustavljan saobraćaj u Ulici Teodora Kolokotronisa, od kružnog toka do Bulevara cara Dušana.

Izmjene i obustave saobraćaja aktuelne su i u ulicama u kojima se izvode radovi.

U FBiH zbog bezbjednosnih razlog obustavljen je saobraćaj na uključenju na auto-put na naplatnom mjestu Lašva, prema Kaknju.

Zbog radova na vijaduktu Bojnik, na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom.

Na istoj dionici zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas.

Usporeno se saobraća na magistralnim putnim pravcima Semizovac-Srednje i Olovo-Kladanj preko Karaule.

Na graničnom prelazu Izačić jutros je pojačana frekvencija saobraćaja na izlazu iz BiH prema Hrvatskoj, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок