Obožava sve što ima točkove: Jelena iz Prijedora vozi motor, automobil, kamion, a uskoro i autobus

19:40, 06.04.2021.
Izvor: RTRS
Jelena Davidović Mehmedagić (26) iz Prijedora uspjela je da pobije sve stereotipe o tome da su muškarci bolji vozači od žena i ne samo da većinu motornih vozila ima štikliranu u svojoj dozvoli, već se kao profesionalni vozač okušala i u inostranstvu.

Njen prvi motorni ljubimac je Dukati Monster od 650 kubika, mašina teška nekoliko stotina kilograma, kojom upravlja spretnije od pripadnika jačeg pola.

– Težina jeste veća, ali to je samo taktika, treba samo znati kako i šta. Sve je u mozgu i za sve treba prakse, osećaja najviše – kaže Jelena za RTRS.

Nakon motora stekla je dozvolu i za upravljanje automobilom, a uskoro se našla i za volanom kamiona i šlepera, pa odlučila da se oproba kao profesionalni vozač u zemljama Evropske unije.

– Razlika je u dužini, naravno, morate biti oprezniji. Retrovizori, četvoro očiju mora biti otvoreno. Morate razmišljati korak napred – kaže Jelena.

Iako ima skoro “popunjenu” vozačku dozvolu, obuka za vožnju se još nije završila, pa bi uskoro trebala da se nađe i na mjestu vozača autobusa.

– Jelena je vrstan vozač, dobar poznavalac motora i motornih vozila. Uspješno to obavlja i mislim da bi mogla da bude i uspješan instruktor – kaže Siniša Gnjatović, instruktor vožnje.

Nakon velikog broja pređenih kilometara i uspešno započete vozačke karijere, Jelena sanja da postane profesionalni instruktor za sve vrste motornih vozila.