Federalna uprava civilne zaštite 

   Oborena stabla, dalekovodi u kvaru

  • 09.06.2018. 15:01

Olujno nevrijeme praćeno kišom, jakim vjetrom i grmljavinom obaralo je stabla na lokalne puteve u opštinama Lukavac, Srebrenik i Maglaj, dok je u Tešnju poplavljena fiskulturna sala, a u Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do kvara na dalekovodu.

Pripadnici vatrogasnih jedinica intervenisali su u većem broju opština u Federaciji BiH zbog oborenih stabala koje je izazvalo jučerašnje nevrijeme. 

U opštini Lukavac vatrogasci su imali dvije intervencije na uklanjanju stabala koje su pala na putu kod Puračića i kod brane hidroakumulacije Modrac, saopštila je Federalna uprava civilne zaštite. 

Vatrogasna jedinica u Srebreniku intervenisala je zbog uklanjanja stabla sa puta u Ulici 221 oslobodilačke brigade, a u opštini Maglaj u mjestu Osova na krov Osnovne škole palo je stablo. 

"Vatrogasci su uklonili stablo i privremeno pokrili školsku zgradu", navedeno je u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite. 

Na gradskom mostu u Maglaju odobreni su nosači ulične svjetiljke, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture. 

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Tešnju ispumpali su vodu iz fiskulturne sale u Osnovnoj školi "Huso Hodžić", koja je poplavljena usljed velikog nevremena praćenog kišom i vjetrom. 

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do kvara na dalekovodu, a popravka je u toku.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм