Tople i suve učionice

Obnovljena škola "Vuk Karadžić"  

  • 08.11.2018. 19:43

Đaci, roditelji, nastavno osoblje, ali i mještani, došli su da vide potpuno obnovljeni objekat Osnovne škole Vuk Karadžić na Memić Brdu. Nakon obilaska, niko nije imao zamjerku. Sve je, baš, kako treba. 

"Meni se ova škola jako dopada, i ostalim učenicima. Biće nam jako lijepo u njoj, neće nam više biti hladno i prokišnjavati kao prije," rekla je Sandra Petrović, učenica 4. razreda. 

"Sad trenutno ovdje imam dvojicu unuka. Sada kad je ova nova škola napravljena sve obišao sam i vidio, sve sam pogledao, kako je milina, lijepo pogledati," kaže mještanin David Tubić. 

Škola je izgrađena 1950. godine i od tada nije bilo značajnijih ulaganja. Uložila je Vlada Republike Srpske, i to 62 hiljade maraka, a škola 20 hiljada. Direktor, ali i ministar koji je došao u ime Vlade, kažu da je najvažnije da su đaci dobili funkcionalan objekat u kojem imaju sve uslove za kvalitetan rad.

"Nastavu trenutno pohađa 27 učenika razvrstanih u tri odjeljenja, mi se nadamo da će sada taj broj biti veći. Što se tiče samih radova trajali su dva mjeseca, tokom avgusta i septembra. Ja moram da se zahvallim Vladi Srpske na odobrenim sredstvima, u svoje ime i ime škole, i pozivam ih da i dalje podržavaju ovakve projekte," rekao je Dejan Pozderović, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Teslić.  

"Oko 300 hiljada KM je Vlada RS uložila u ovu i slične škole. Ova je prva koja je završena. Očekujem da u narednom periodu budu završene sve škole. Mi smo se opredijelili da uložimo u takozvane seoske škole," kaže Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Srpske.

Centralna Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Tesliću danas je proslavila Dan škole i 40 godina postojanja i rada. Tim povodom dodijeljene su brojne zahvalnice zaslužnim učenicima, prosvjetnim radnicima i predstavicima javnog i političkog života opštine Teslić. Zahvalnicu za doprinos razvoju škole dobila je i premijerka Srpske. Zahvalnicu je, u ime Željke Cvijanović, primila njena majka, prosvjetni radnik u penziji. 

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.