Vremenska prognoza

Oblačno uz porast temperature, očekuje se veoma jak vjetar

08:35, 10.02.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i uz porast dnevne temperature vazduha, ali se u poslijepodnevnim časovima na zapadu očekuje veoma jak vjetar.

U svim predjelima preovladavaće promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima uz porast oblačnosti na zapadu, jugozapadu i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Na sjeverozapadu, te u centralnim i istočnim krajevima magla će se zadržati duži dio dana. 

Uveče će i tokom noći na jugozapadu i jugu mjestimično početi da pada kiša, a pred jutro će se proširiti na zapad i sjeverozapad. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od pet do osam u centralnim i istočnim predjelima, na zapadu, sjeveru i jugu od 11 do 15, a u planinama oko dva stepena Celzijusova. 

Prvi dio dana duvaće slab i promjenjiv vjetar, a na zapadu i u planinama na tom području umjeren do jak jugozapadni. Poslije podne očekuje se umjeren do jak jugozapadni vjetar, a u planinama i na zapadu na udare veoma jak i olujni. 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno oblačno vrijeme sa mjestimičnom maglom. 

Najniža temperatura vazduha jutros je bila na Sokocu gdje je u 7.00 časova izmjereno minus šest stepeni, na Čemernu i u Nevesinju bilo je minus pet, u Kalinoviku i Gacku minus četiri, a na Han Pijesku, u Bileći i Bugojnu minus tri. 

U Bijeljini, Rudom, Šipovu i Tuzli izmjerena su minus dva stepena, u Brčkom, Višegradu, Srpcu, Srebrenici, Sarajevu, Sanskom Mostu minus jedan, a u Banjaluci, na Bjelašnici, u Doboju, Prijedoru, Zvorniku, Novom Gradu, Mrkonjić Gradu, Širokom Brijegu i Livnu nula stepeni. 

Temperatura u plusu bila je u Ribniku i Grudama gdje je izmjeren jedan stepen, u Krupi na Uni i Mostaru dva, u Trebinju tri, u Gradačcu četiri, dok je Bihać jutros bio najtopliji sa deset stepeni Celzijusovih.