Pet godina nakon poplave

Objekat glavne pošte u Doboju dobio novi izgled

17:30, 10.06.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Objekat glavne pošte u Doboju, pet godina nakon poplave, dobio je novi izgled. Adaptirana poslovnica omogućiće bolju uslugu korisnicima i bolje uslove za pedeset zaposlenih. Ne može se kažu porediti sa stanjem prije poplave. 

"Posjeduje izuzetno modernu prostoriju trezor za novac, koja je na ovim prosotorima najbolje opremljena, takođe posjeduje veliki radni prostor koji nam je dosta toga olakšao u odnosu na ranije u suštini jako smo zadovoljni“, kaže Sonja Lazarević, radnica.

U vodenoj stihiji su uništena još dva objekta pošte u Doboju. Oba su sanirana vlastitim sredstvima u roku od godinu dana. 

"Mi smo to adaptirali krajem 14 i 15. međutim čekali smo da se isuši ovaj objekat jer ovaj objekat je bio do prve etaže natopljen, pravili smo projektnu dokumentaciju a iskreno da kažem skupljali smo i novac“, kaže Jasminka Krivokuća, direktorka "Pošta Srpske".

U adaptaciju šalter sale, trezora i podrumskih prostorija uloženo je oko 650. 000 maraka. Polovinu novca obezbijedila je Vlada Srpske. 

"Želim da naglasim da smo imali razumijevanje kad je u pitanju ministarstvo saobraćaja i veza i Vlada RS te iz Fonda solidarnosti kako je direktorica naglasila smo pomogli  renoviranje ovog objekta“, kaže Dijana Obradović, pomoćnik ministra za PTT saobraćaj u ministarstvu saobraćaja i veza RS.

Pomoći će i grad Doboj. Rekonstruisaće prostor ispred objekta.  

"I ovaj plato ispred Pošte što je nadležnost grada mi ćemo urediti i da bi kompletna rekonstrukcija dobila i zaokružila cjelinu jednog modernog objekta“, kaže 
Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja. 

Gornje prostorije naknadno će se renovirati. Prioritet je kažu u Poštama bila šalter sala. Ona donosi prihod iz kojeg će se finansirati sanacija ostatka objekta.