Ministarstvo prosvjete i kulture

Objavljen konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografije

  • 18.09.2018. 12:53

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti za ovu godinu u kategorijama proizvodnje domaćih kratkih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova.

Konkurs će biti otvoren 60 dana, a prijaviti se mogu svi zainteresovani producenti čiji je pravni položaj regulisan Zakonom o kinematografiji, odnosno privredna društva  upisana u odgovarajući privredni registar Agencije za preduzetničke, informatičke i finansijske usluge. 

Jedan producent može prijaviti najviše dva filmska projekta u različitim kategorijama, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete. 

U saopštenju se navodi da će stručno vrednovanje i ocjenjivanje umjetničkih vrijednosti filmskih projekata, te organizacionih sposobnosti producenata, obaviti članovi Komisije za ocjenu i izbor projekata za sufinansiranje. 

Projekti će biti vrednovani na osnovu ispunjenosti uslova, opštih i posebnih kriterijuma, utvrđenih u ovom javnom konkursu za sve kategorije pojedinačno. 

Javni konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti kinematografske djelatnosti, kao i prateći projektni obrasci dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture i na portalu e-Kultura. 

"Konkursna dokumentacija i filmski projekat dostavljaju se isključivo na obrascima koje je propisalo Ministarstvo, a koji se popunjavaju elektronski", navode u Ministarstvu. 
 

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина