Obilježeno 28 godina od pogibije milićkih heroja

  • 03.12.2020. 15:24

U Јohovači u opštini Milići danas je obilježeno 28 godina od pogibije komandira voda policije Milenka Borića, policajaca Voje Simića i Zlatana Vitića, te pripadnika Vojske Republike Srpske Milana Pantića.

Predsjednik Boračke organizacije Milići Dragutin Đuričić, te saborci poginulih Mladen Golić i Dragan Vujadinović, na mjestu pogibije položili su cvijeće i prislužili svijeće.

Đuričić je rekao Srni da su poginuli junaci koji su utkali živote u stvaranje Republike Srpske i koji nikada ne smiju da budu zaboravljeni.

"Na današnji dan rudnik je bio u okruženju i oni su krenuli transporterom da pruže pomoć svojim saborcima. Nažalost, naletjeli su na zasjedu neprijatelja i tom prilikom su nastradali", naveo je Đuričić.

On je apelovao na pripadnike Policijske stanice u Milićima da ne zaborave svoje saborce.

"Oni su junaci koji su život dali za ono u čemu mi danas uživamo. Ubuduće moramo da zajedno u većem broju obilježavamo mjesta stradanja gdje su naši saborci položili živote za odbranu Republike Srpske", poručio je Đuričić.

Saborac poginulih boraca Mladen Golić izjavio je da je najmanje što mogu da učine za ove junake da na današnji dan posjete mjesto njihovog stradanja.

"Bili su to mladi ljudi, naša rodbina, prijatelji, komšije koji nisu žalili živote za odbranu otadžbine. Dok smo živi živjeće i sjećanje na naše hrabre saborce", rekao je Golić.

Pripadnici policije i Vojske Republike Srpske poginuli su 3. decembra 1992. godine na lokalitetu Јohovača u opštini Milići.

Тагови: