Studenti po završetku studija imaju siguran posao

Obilježene dvije godine rada Fakulteta bezbjednosni nauka

  • 06.03.2019. 19:34

Diploma Fakulteta bezbjednosnih nauka garantuje siguran posao, a naši studenti su tu da čuvaju Republiku Srpsku, tvrdi Predrag Ćeranić dekan fakulteta. Zadovoljni su i studenti. Kažu, ostaće u svojoj zemlji i braniće interese svog naroda.

“Ono što nas čini privlačnim za mlade jeste svakako atraktivnost studijskog programa, ali i mogućnost zaposlenja, jer niko se sa našom diplomom ne nalazi na Zavodu za zapošljavanje", kaže Ćeranić.

“Fakultet je izuzetno dobro organizovan, koncipiran i nastavlja tradiciju, ciljeve i interese Visoke škole unutrašnjih poslova, koji je nastao transformacijom. Znamo da je Fakultet bezbjednosnih nauka najmlađa članica Univerziteta u Banjaluci i kao takav, vidimo već i po upisnim kvotama i na prijemnom da veliko interesovanje vlada od strane studenata", kaže Duško Baškalo, predsjednik Studentske organizacije Fakulteta bezbjednosnih nauka. 

Da bi studenti po završetku studija imali siguran posao, upisna kvota je usklađena sa potrebama Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministar Dragan Lukač kaže da su kadrovi koji izlaze sa Fakulteta bezbjednosnih nauka veoma bitni za MUP Srpske. 

“To su visokoobrazovani kadrovi, veoma kvalitetni i mi ih odmah uključujemo u MUP kroz volonterski rad da bi mogli da polože stručni ispit i nakon toga zasnivaju radni odnos i počinju odmah da rade", kaže Lukač.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović kaže da ovaj fakultet ima veliki značaj za Republiku Srpsku. Tvrdi, on doprinosi stabilnosti našeg društva.

“Smatram da je ovaj fakultet nešto što doprinosi uopšte stabilnosti društva upravo na taj način što ćemo edukovati i proizvesti i dobiti kadrove koji će moći da prepoznaju te prijetnje i uhvate se s njima u koštac", ističe Željka Cvijanović.

Fakultet bezbjednosnih nauka osnovan je prije dvije godine transformacijom Visoke škole unutrašnjih poslova i kao ovakav ostao je rasadnik kadra za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova.