Banjaluka

Obilježen Međunarodni mjesec borbe protiv bolesti zavisnosti

  • 04.12.2018. 12:21

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka danas su na banjalučkom Trgu Krajine građanima dijelili propagandni materijal pod nazivom "Igra u kojoj uvijek gubiš" u okviru Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.

Šef Odsjeka za drogu u Odjeljenju za organizovani kriminal i drogu Policijske uprave Banjaluka Ljubiša Anđić rekao je novinarima da su pripadnici banjalučke Policijske uprave, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminal, u ovoj godini sproveli više akcija pod nazivom "Hed", "Lava", "Target", "Arsenal", "Bistrica", "Kamel" i "Ekspert", koje su usmjerene na otkrivanje i procesuiranje grupa koje se bave ilegalnom prodajom i proizvodnjom droge. 

On je naveo da je tokom akcije "Ekspert" pronađeno i oduzeto 1,2 kilograma kokaina, 16,5 kilograma marihuane, a pronađeno je i 413 stabljiki indijske konoplje, više komada ekstazija i više grama razne droge. 

"Za 11 mjeseci ove godine u vezi sa zloupotrebom droge policija je uhapsila 214 lica. Izvršeno je 56 pretresa, 21 lice je sprovedeno u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, podnesen je 61 izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i 126 izvještaja o pokretanju prekršajnog postupka", rekao je Anđić. 

On je naveo da će policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa nadležnim policijskim upravama nastaviti sa sprovođenjem mjera sa ciljem suzbijanja droge. 

Тагови: