Istočno Sarajevo

Obilježen dan opštine i krsna slava

  • 10.06.2021. 11:50

ISTOČNO NOVO SARAJEVO - U Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Vracama svetom liturgijom, lomljenjem slavskog kolača i litijom obilježen je Dan i krsna slava opštine Istočno Novo Sarajevo Vaznesenje Gospodnje - Spasovdan.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić izjavio je novinarima da je ovo svečan dan za opštinsku upravu i sve stanovnike ove lokalne zajednice.

"Ovo je naš zaštitnik koji nas okuplja ovdje u hramu u našoj opštini. Još veći je simbol što je Povelju, najveće priznanje opštine Istočno Novo Sarajevo, dobio baš ovaj hram koji je nastao i rastao zajedno sa ovom lokalnom zajednicom", istakao je Katić.

On je čestitao svim stanovnicima opštine Istočno Novo Sarajevo krsnu slavu, uz želju da budu zdravi i uspješni i da se okupljaju u narednim godinama oko ovog hrama.

U okviru obilježavanja Dana i slave opštine, predviđeno je i polaganje cvijeća na spomenik "Slava srpskom borcu".

Predsjednik Boračke organizacije Istočno Novo Sarajevo Dragiša Tuševljak rekao je da je u proteklom ratu poginulo 609 boraca i devet pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Prvoj sarajevskoj mehanizovanoj brigadi Vojske Republike Srpske, dok je skoro svaki treći borac bio ranjen.

On je zahvalio Katiću, ali i njegovom prethodniku LJubiši Ćosiću, ističući da su napravili velike pomake kada je riječ o stvaranju boljih uslova za život stanovnika ove lokalne zajednice.

"Ima projekata koji su započeti i koji će se završavati u ovoj godini, ali akcenat bi trebalo staviti na otvaranje nekih proizvodnih organizacija gdje bi se zaposlili naši, prvenstveno demobilisani borci, ali i djeca poginulih boraca", rekao je Tuševljak.

U okviru Spasovdanskih svečanosti, u 19.00 časova biće otvorena izložba fotografija "INSpiracija" i uručene nagrade autorima, a u 19.30 Kulturno-umjetničko društvo "Slavija" održaće koncert na Trgu Republike Srbije.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić sinoć su svečano otvorili novu sportsku dvoranu u Istočnom Sarajevu.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći Vlade Republike Srpske potpuno je rekonstruisana sportska dvorana, koja sada ima površinu od 5.720 metara kvadratnih.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.