Agencija za lijekove i medicinska sredstva

Obezbijeđena većina za saglasnost za uvoz ruskih lijekova

  • 05.02.2020. 09:09

Stručni tim Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH dao je saglasnost za imenovanje Mirka Stanetića za novog člana Komisije za lijekove, čime je obezbijeđena većina za donošenje odluke da pojedini ruski lijekovi mogu biti uvezeni na tržište BiH.

Stanetića je predložilo Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nakon što je predsjednik Komisije za lijekove Tijana Kovačević podnijela ostavku u jeku borbe u vezi sa tim da li pojedini lijekovi iz Rusije treba da stignu na tržište BiH, pišu "Nezavisne novine".

Komisija za lijekove ima 15 članova, od kojih se sedam iz Federacije BiH protivi davanju dozvole za ruske lijekove, dok to podržava sedam iz Republike Srpske i jedan iz Brčko distrikta.

Konačna odluka o tome da li će ruski lijekovi na zahtjev jedne firme iz Bijeljine dobiti dozvolu za uvoz na tršište BiH trebalo bi da bude donesena na sjednici Komisije za lijekove koja je planirana za 19. februar.

Član Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Lazar Prodanović rekao je da se očekuje da u ovom mjesecu bude donesena odluka o ruskim lijekovima.

"Očekujem da Komisija za lijekove u skladu sa zakonom i pravilnicima donese konačnu odluku o tome da li ruski lijekovi mogu na tržište BiH", istakao je Prodanović.

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок