Obećana medicinska pomoć: Vlado Đajić posjetio Božu Kekića iz Stratinske

  • 18.04.2021. 19:24

Pomoć u vidu namirnica, a uskoro i medicinske njege, stiže u Stratinsku kod Banjaluke. Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, Vlado Đajić, došao je u posjetu Boži Kekiću, invalidu i demobilisanom borcu. Božo živi u dvorištu svog brata, ratnog vojnog invalida, u kontejneru koji su mu obezbijedili bivši saborci iz Prve gardijske motorizovane brigade. Od prihoda ima 135 maraka socijalne pomoći. Zdravstveni problemi su, kaže, brojni.

"Imam problema, imam dva moždana, pršljen prvi mi je napukao, ova kost 18 konaca sam ovuda imao, i kuk što me to isto usporava, ne mogu stajati. Pa što moram hodati, raditi ne mogu, a i nemam s čime. Eto, ovo mi je, što je donacije", rekao je Božo Kekić, Stratinska.

Đajić je u Stratinsku donio nešto namirnica i drugih potrepština, a Kekiću je obećao da će ga što prije primiti na potrebne pretrage u klinički centar. Kaže, to planira već naredne sedmice.

"Čuli smo za gospodina, došli smo tu, donijeli smo neku određenu pomoć, i naravno da ćemo sada vidjeti i u daljoj budućnosti šta mu treba i kako da olakšamo mu život. 1.23-1.34 Da uradimo detaljne analize, detaljne pretrage, i da vidimo o čemu se radi, kakvi su lijekovi potrebni, da li su potrebne nekakve operacije, da li je nekakva rehabilitacija", izjavio je Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske.

Kontejner je prokišnjavao, ali je popravljen uz pomoć Božinih nekadašnjih saboraca. Božo slabo vidi pa ne može da čita, a TV zbog toga rijetko gleda. Ipak, redovno sluša radio. Kaže, u cijeloj nesreći je dobro što nije ni sa kim zavađen - pa i komšije pomognu ponekad.