Srđan Rajčević za ATV

Novi zakoni o visokom obrazovanju uskoro u parlamentarnoj proceduri

  • 21.08.2019. 22:44

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević rekao je da se nada da će se već u septembru u parlamentarnoj proceduri naći novi Zakon o visokom obrazovanju i Zakon o osiguranju kvaliteta o visokom obrazovanju, kojim će biti pooštrene kaznene politike.

"Ako bude sve po planu, nadam se da će do kraja septembra biti upućena u parlamentarnu proceduru. Govorimo o dva zakona, jedan je zakon o visokom obrazovanju i zakon o osiguranju kvaliteta u visokom obrazovanju", rekao je Rajčević, gostujući u Večernjim vijestima ATV-a.

Rajčević kaže da se neće gledati da si su fakulteti privatni ili državni, nego će se baviti isključivo kvalitetom nastavnog procesa.

On je rekao da bi se na sutrašnjoj sjednici Vlade RS trebao usvojiti Nacrt strategije razvoja elektronske uprave.

"Sutra bi na Vladi sjednice trebalo da bude usvojen Nacrt strategije razvoja elektronske uprave za period 2019.-2022. godine. To je prvi put da Srpske dobija jedan strateški dokument koji se odnosi na razvoj elektronske uprave i tim dokumentom ćemo propisati dinamiku razvoja e-uprave", rekao je Rajčević za ATV.